< Terug naar de klantenservice

Retourneren & ruilen

🔁 Retourneren (herroepingsrecht)

Het is geen enkel probleem om producten te retourneren wanneer deze niet aan je verwachtingen voldoen.

Als consument kun je producten binnen de zichttermijn van 30 dagen aan ons retourneren.

Stuur s.v.p. nooit producten retour zonder dit eerst met ons gecommuniceerd te hebben.

🔌 Defect product?

Heb je een defect product of een probleem met een product? Gebruik dan niet ons retourformulier, maar neem dan eenvoudig contact met ons op via deze pagina.

📦 Kosten retourneren

Retourneren vanuit Nederland en België doe je bij ons al vanaf € 2,95 verzendkosten wanneer je je retour aanmeldt via de onderstaande link.

Waarom niet gratis retourneren? De daadwerkelijke verzendkosten en verwerkingskosten voor retourneren liggen in de praktijk veel hoger dan € 2,95. Omdat we begrijpen dat het niet leuk is om producten te retourneren, vragen we je alleen maar om een bijdrage hierin. Dit is voor ons de enige reële manier om gratis en/of lage verzendkosten voor alle nieuwe bestellingen te kunnen blijven aanbieden. Wij vertrouwen op je begrip hiervoor.

⚠️ Voorwaarden retourneren

De volgende voorwaarden gelden voor retourneren:

  • Je hebt het recht om je bestelling tot 30 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.
  • Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om je producten retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd.
  • Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, dan zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en (liefst onbeschadigde) originele productverpakking aan ons geretourneerd worden.
  • De producten mogen niet zijn aangepast of enige andere wijziging hebben ondergaan.
  • Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te verkopen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan je doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.
  • Stuur de producten terug in een geschikte omverpakking zodat de originele productverpakking minder kans loopt om beschadigd te raken in het verzendproces. Plak geen stickers, verzendlabels of tape op de originele productverpakking. Gebruik als omverpakking bijvoorbeeld de verzendverpakking waarin je je bestelling ontvangen hebt.
  • Als je het product hebt gebruikt, en dit gaat verder dan alleen het vaststellen van de kenmerken en de werking van het artikel, dan kunnen wij kosten voor de waardevermindering in rekening brengen. In dat geval bepalen we aan de hand van de staat wat de waardevermindering is. De maximale waardevermindering is 25%.
   1. Waardevermindering van het product is gebaseerd op drie factoren:
   • beschadiging van het product;
   • beschadiging of ontbreken van de verpakking;
   • compleetheid van het product.
   1. De kosten die wij maken om het product opnieuw te verkopen. Denk hierbij aan het maken van duidelijke foto’s en een goede omschrijving. Deze kosten zijn € 7,50 en worden samen met de waardevermindering ingehouden.
  • Om gebruik te maken van dit recht lees je hieronder hoe je hierover contact met ons kunt opnemen.

💁 Aanmelden retourzending

🫴 Terugbetaling

De terugbetaling van het verschuldigde orderbedrag vindt normaal gesproken plaats binnen 10 werkdagen na ontvangst van je retourzending.

In de piekdrukte periode november en december, kan de terugbetaling tot maximaal 14 werkdagen duren. Onze excuses voor het ongemak.

Terugbetaling vindt plaats via de betaalmethode die je hebt gebruikt tijdens het afrekenen van je bestelling.

🛍 Ruilen

Mocht je je product willen ruilen voor een ander product, dan kun je dit het snelst doen door een nieuwe bestelling te plaatsen voor het andere product dat je graag wilt hebben. Deze nieuwe bestelling zal tijdens werkdagen (maandag t/m vrijdag) binnen 24 uur naar je verzonden worden, net zoals je vorige bestelling.

Het product dat je graag wilt ruilen kun je los van deze nieuwe bestelling aan ons retourneren. Hiervoor gelden de voorwaarden en aanpak zoals hierboven beschreven.