< Terug naar de klantenservice

Hoeveel kerstverlichting in een Spira of Yelka boom?

✨ Spira boom: hoeveel kerstverlichting?

Met de onderstaande tabel willen we je graag helpen om het uitkiezen van het aantal meters draadverlichting lichtsnoer(en) voor je Spira kerstboom eenvoudiger te maken.

Model Lengte spiraal (m) Lampjes wikkelen: magisch verlicht (m) Lampjes wikkelen: mooi verlicht (m) Lampjes draperen: normaal verlicht (m)
Spira Slim 19 +/- 38 +/- 28 +/- 19
Spira Large 15 +/- 30 +/- 22 +/- 15
Spira Large Oval 12,3 +/- 25 +/- 18 +/- 12
Spira Small 8,8 +/- 18 +/- 13 +/- 9
Spira Small Oval 8 +/- 16 +/- 12 +/- 8
Spira Mini * 4,5 n.v.t. * n.v.t. * +/- 5 *

📏 Zo bepaal je hoeveel lampjes je nodig hebt voor je Spira kerstboom

Hoeveel lampjes (aantal meter lichtsnoer) je voor je Spira kerstboom nodig hebt hangt niet alleen af van de lengte van de spiraal (zoals vermeld in de bovenstaande tabel), maar ook van de manier waarop je de kerstverlichting in je Spira houten kerstboom wilt verwerken.

Wil je de kerstverlichting bijvoorbeeld helemaal rondom de houten spiraal heendraaien? Dan moet je rekenen op een lichtsnoer met ongeveer 1,5x de totale lengte van de spiraal voor een mooi lichteffect. Wil je een magisch lichteffect creëren met veel lampjes dicht op elkaar, neem dan een lichtsnoer met ongeveer 2x de totale lengte van de spiraal. Wil je je draadverlichting nonchalant los draperen over je Spira kerstboom, zoals de meeste mensen dat doen bij een gewone kerstboom? Dan heb je genoeg aan ongeveer 1x de lengte van de spiraal.

Om te komen tot het totaal aantal gewenste lichtjes, kun je 1 lichtsnoer nemen, maar je kunt ook een combinatie van 2 lichtsnoeren gebruiken om de benodigde lengte kerstverlichting te realiseren. Houd er wel rekening mee dat je met twee lichtsnoeren ook twee adapters hebt die je insteekt in een stopcontact. Dit kun je natuurlijk eenvoudig oplossen door een kleine stekkerdoos te gebruiken. Goed om te weten: er zit maar liefst 5 meter aanloopsnoer (zonder lampjes) aan de draadverlichting adapters, dus je stopcontact hoeft niet vlakbij je kerstboom te zijn.

* Spira Mini: vanwege het zeer kleine formaat van dit houten kerstboompje, is het moeilijk om de draadverlichting kerstlampjes rondom de houten spiraal van het boompje te wikkelen. Indien je een Spira Mini houten kerstboompje graag van lampjes wilt voorzien, raden we dus aan om de kerstlampjes los over het boompje te draperen.

💡 Advies draadverlichting in Spira bevestigen

Neem rustig de tijd om de draad kerstverlichting aan te brengen. Het is namelijk best een klus, maar des te mooier ziet jouw Spira er straks uit!

Een stappenplan om dit zo makkelijk mogelijk te doen:

    1. Begin bovenin. Je wikkelt het begin van de draadverlichting een stuk van de rol af. Zet aan het einde de draad even vast met een stukje duct tape of stevige plakband om te voorkomen dat de verlichting verder van de rol afrolt.
    2. Dan begin je van bovenaf de draad er omheen te wikkelen, het uiteinde kun je vastzetten tussen de bovenste spiraal. Je doet dit eigenlijk tot aan het punt waar je met de rol goed tussen de spiraal door past.
    3. Vanaf dat punt werk je dus verder naar beneden. Het advies is om steeds een stukje draad los te maken van de rol en de rest dus weer even vast te zetten met een stukje tape.
    4. Als je beneden aan bent gekomen en je wilt de draad mooi wegwerken? Dan is het een tip om de draad met een paar stukken doorzichtige plakband op de stam vast te maken zodat deze achter de stam naar beneden weg loopt, tot aan de grond. Om het geheel nog beter op zijn plek te houden, kun je ook kiezen voor smalle doorzichtige tie wraps.
    5. En dan begint nu het genieten van je mooi verlichte Spira houten kerstboom. Je kunt je Spira naar wens nog verder versieren met kerstboomversiering of kerstballen.

✨ Yelka boom: hoeveel kerstverlichting?

Met de onderstaande tabel willen we je graag helpen om het uitkiezen van het aantal meters draadverlichting lichtsnoer voor je Yelka kerstboom eenvoudiger te maken.

Model Lampjes draperen: magisch verlicht (m) Lampjes draperen: mooi verlicht (m)
Yelka Large +/- 24 +/- 18
Yelka Medium +/- 18 +/- 12
Yelka Small +/- 9 +/- 6

📏 Zo bepaal je hoeveel lampjes je nodig hebt voor je Yelka kerstboom

Hoeveel kerstlampjes (aantal meter lichtsnoer) je voor je Yelka kerstboom nodig hebt hangt niet alleen af van de grootte van de boom, maar ook van het gewenste eindresultaat.

Wil je bijvoorbeeld je Yelka ‘magisch verlichten’ met heel veel kerstlampjes? Dan heb je natuurlijk meer kerstverlichting nodig dan wanneer je je boom ‘mooi verlicht’ wilt hebben.

De beste manier om je Yelka kerstboom van kerstverlichting te voorzien, is om het lichtsnoer te draperen over de balkjes van de boom. Tip: het kan helpen om je draadverlichting lichtsnoer hier en daar met een klein transparant stukje plakband vast te maken aan de balkjes van je Yelka, dit omdat draadverlichting zeer verfijnd is en daarmee nogal ‘springerig’ is. Je zult zien dat de enkele kleine stukjes hier en daar niet zullen opvallen.

Om te komen tot het totaal aantal gewenste lampjes, kun je 1 lichtsnoer nemen, maar je kunt ook een combinatie van 2 lichtsnoeren gebruiken om de benodigde lengte te realiseren. Houd er wel rekening mee dat je met twee lichtsnoeren ook twee adapters hebt die je insteekt in een stopcontact. Dit kun je natuurlijk eenvoudig oplossen door een kleine stekkerdoos te gebruiken. Goed om te weten: er zit maar liefst 5 meter aanloopsnoer (zonder lampjes) aan de draadverlichting adapters, dus je stopcontact hoeft niet vlakbij je kerstboom te zijn.